Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova încă nu au avut loc alegeri atît de murdare. Opinie

14 iun. 2021,, 12:00   Politică
3343 6

În Moldova încă nu au avut loc alegeri atît de murdare ca actualele alegeri parlamentare anticipate.

Această opinie a fost exprimată de către jurnalista, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Ludmila Belcenkova, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pkhomova, informează Noi.md.

Ea a reamintit despre "curățarea" continuă a listelor de candidați la funcția de deputați.

"Acum au început să se ocupe de acest lucru în serios, se uită cu atenție la ce fel de oameni merg în Parlament, care este biografia lor, care sînt "cozile" lor. Anterior, existau doar liste și nu se uitau în mod special la ele. Nimeni nu se ocupa serios de asta. Oamenii spuneau că vor vota pur și simplu, pentru că există astfel de oameni în liste sau, dimpotrivă, nu vor vota, pentru că cei care sînt, nu sunt pe placul lor. Acum metodele de evaluare s-au schimbat. Înainte de fiecare alegeri, se spune că această campanie este mai murdară ca niciodată. Mereu se vorbește despre asta. Deci, eu pentru prima dată sînt de acord cu această frază. Pentru că ceea ce văd mă face să cred că va fi o luptă pînă la moarte, pentru că mizele sînt mari", a spus Liudmila Belcenkova.
În opinia sa, din moment ce președintele dorește să obțină un parlament loial, pe ea nimic nu o va putea opri.

"Vedem că chiar și atunci cînd întreaga comunitate de experți, toți avocații, foștii președinți ai Curților Constituționale, oameni cu un nume în justiție spun că "nu, așa nu se poate, deoarece se încalcă legea", dar șeful statului nu reacționează la acest lucru în niciun fel și merge mai departe. Prin urmare, cred că va fi o campanie foarte dură și pentru că, în primul rînd, există o implicare deschisă din exterior. Nu-mi amintesc să fi fost așa ceva înainte, ca ambasadorii să intervină deschis, să parcheze liniștit în fața instituțiilor statului. Toată lumea știe că acolo se află ambasadorul. Dar ce face un ambasador străin în SIS - nu este clar deloc. La începutul campaniei, Ministerul rus de Externe a emis o declarație în care vorbește despre implicarea din exterior. Nu-mi amintesc așa ceva. Cred că va fi o campanie electorală foarte grea", a spus jurnalista, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?