X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

În Moldova ar putea fi instituit Inspectoratul Social de Stat. Ce rol va avea acesta

12 noi. 2021,, 11:08   Politică
3161 4

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dorian Istratii, a prezent un proiect de lege cu privire la instituirea Inspectoratului Social de Stat, care ar permite plata serviciilor și prestațiilor sociale doar acelor cetățeni care au nevoie de asta.

Potrivit lui, în acest domeniu sînt foarte multe ilegalități și este nevoie de un astfel de proiect. Detaliile au fost prezentate vineri, 12 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Proiectul a fost elaborat în urma vizitei Comisiei Protecției Sociale Sănătate și Familie, dar și după examinarea rapoartelor de activitate a Inspecției Sociale.

„În anul 2020 au fost constatate și raportate 1.919 iregularități din 997 de cereri de ajutor social și ajutor pentru perioada rece a anului. Rata de depistare a cererilor cu încălcări a constituit, în medie, 95,6%”,

Totodată, Dorian Istratii a menționat că ponderea cererilor cu încălcări generatoare de plăți necuvenite a constituit 60,2%. Astfel, din suma verificată de peste opt milioane de lei, valoarea plăților acordate ilegal beneficiarilor de ajutor social și ajutor pentru perioada rece a anului, a constituit peste două milioane de lei.


În acest context, deputatul PAS susține că prin acest proiect de lege se inițiază instituirea Inspectoratului Social de Stat, cu următoarele împuterniciri: de a constata contravenții, de întocmi procese verbale și de a aplica sancțiuni contravenționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?