X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

În Moldova a fost declarat război drapelelor străine: dacă le arborezi, ai de-a face cu Poliția!

11 dec. 2018,, 13:40   Politică
4315 3

Oamenii încalcă legea, cînd vine vorba simbolurile de stat, dar se pare că nici nu bănuiesc asta. Probabil, vi s-a întîmplat şi dvs.: privind în jur, descopereați cîte un steag românesc pe fereastra, pe balconul sau pe ușa cuiva. Unde mai pui că unii le-au văzut arborate chiar în incinta Secțiilor de poliție și în școli.

Fostul viceministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova Valeriu Ostalep nu intenționează să se împace cu acest lucru. Recent, el a prezentat o petiţie la Inspectoratul de Poliție Buiucani, după ce a văzut drapelul românesc în curtea uneia dintre case. În petiția sa, Valeriu Ostalep atestă încălcarea legii privind utilizarea simbolurilor de stat.

Politicianul solicită examinarea cazului și aducerea în fața justiției a locuitoarei din Durleşti, în conformitate cu prevederile Codului contravențiilor. Potrivit informațiilor portalului Deschide.md la Inspectoratul de Poliție din Durlești, documentele pe acest caz sînt în proces de examinare, un ofițer de poliție a fost la fața locului. Valeriu Ostalep însuși a comunicat că aceasta nu a fost prima plîngere de acest fel din partea sa.

"Acesta este cea de-a cincea petiţie, pe cazuri cu drapele arborate în diferite locuri. Steagurile sînt scoase așa cum se cuvine, foarte repede, româneşte. "Nu am știut, îmi pare rău, nu voi mai face asta" și așa mai departe", a scris Valeriu Ostalep pe rețelele sociale.

Încălcarea intenţionată a folosirii simbolurilor de stat (a stemei, drapelului, imnului) ale Republicii Moldova sau ale unui alt stat impune o amendă persoanelor fizice în mărime de la 12 pînă la 24 unități convenționale, funcționarilor publici în mărime de la 21 pînă la 45 de unități convenționale și persoanelor juridice în valoare de la 30 pînă la 60 de unități convenționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?