X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În listele electorale a cinci partide au apărut modificări

13 feb. 2019,, 15:30   Politică
3004 0

9 februarie a fost ultima zi în care partidele politice au putut opera modificări în listele lor pentru circumscripția națională.

Modificări au fost făcute de către Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, Partidul Nostru, Partidul politic „Șor”, Blocul electoral „ACUM, Platforma Da și PAS” și Partidul Socialiștilor.

La 23 ianuarie printr-un demers, PSRM a solicitat completarea listei candidaților în circumscripția națională, precum și modificarea ordinii candidaților. Astfel, candidatul Mișin Serghei de la poziția 40 a fost exclus din lista, iar candidații începînd cu poziția 21 (Burduja Petru) și pînă la poziția 31 (Usatîi Alexandr) au fost transferați la pozițiile 22 – 32. La poziția 21 a fost inclus candidatul Zabunov Ivan. Candidații începînd cu poziția 32 (Radvan Marina) și pînă la poziția 39 (Savva Oleg) au fost transferați la pozițiile 34 – 41. La poziția 33 a listei naționale a PSRM,a fost inclus candidatul Paciu Mihail. Candidații de la poziția 41 (Manole Rita) și pînă la poziția 54 (Bratunova Elena) se transferă corespunzător la pozițiile 42 – 55.

Cu o zi înainte de expirarea termenului de modificare a listei, comuniștii au venit cu un demers prin care au solicitat modificări la listă, printre primii 5 regăsindu-se deputații din actualul parlament: Vladimir Voronin, Inna Șupac, Elena Bodnarenco, Oleg Reidman și Alla Mironic.

Partidul politic „Șor” a făcut și el modificări la listă, înregistrînd un demers la CEC chiar în ultima zi în care se mai putea opera modificări la lista națională. Astfel, au fost retrași candidații de la pozițiile 15, 47 și 48, iar Fotescu Vadim a fost inclus pe poziția 7, la poziția 8 - Vinnik Inga și la poziția nr. 18, - Sîrbu Tatiana.


"Partidul Nostru" a modificat și el lista candidaților pentru circumscripția națională. Inițial la Comisia Electorală Centrală formațiunea a depus lista în ordine alfabetică. Cu o zi înainte de termenul limită (9 februarie) la CEC a fost depus un demers de modificiare a listei.

Blocul electoral „ACUM, Platforma DA și PAS” au cerut completarea listei la data de 24 ianuarie. Printr-o hotărîre a Comisiei Electorale Centrale a fost transferat candidatul Sergiu Litvinenco de la poziția 21 la poziția 9. Deasemenea au fost excluși candidații Bobrov Valeriu de la poziția 52 și Gamețchi Tatiana de la poziția 53. În listă blocului electoral au fost incluși candidații desemnați: Petic Gheorghea la poziția 33, Trubca Alexandr la poziția 39 și Dragan Galina la poziția 48.

Au fost efectuate și modificări ale ordinii candidaților pe lista națională. Candidații de la pozițiile 9 – 20 au fost transferați la pozițiile 10 – 21, de la pozițiile 33 – 37 la pozițiile 34 – 38 și de la pozițiile 48 – 54 au fost pozițiile 49 – 55.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?