Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Găgăuzia, cetățenii protestează împotriva încercărilor de a nu permite alegerea actualului bașcan

9 apr. 2019,, 15:20   Politică
3051 1

În Comrat are loc o acțiune de protest a cetățenilor care se opun modificărilor din legislația electorală a autonomiei de către Adunarea populară din Găgăuzia, care au ca scop împiedicarea de a participa la alegeri a bașcanului actual al Găgăuziei, Irina Vlah, transmite Noi.md.

Bașcanul Irina Vlah a făcut apel către participanții la protest, care se opun introducerii modificărilor corespunzătoare în legislația electorală a Găgăuziei.
Ea a remarcat că majoritatea parlamentară utilizează orice mijloace pentru a o împiedica să participe la alegerile bașcanului.

"În primul rînd, majoritatea parlamentară, controlată din exterior, schimbă data alegerilor cu o zi înainte de începerea campaniei electorale. Acesta este o acțiune fără precedent pentru orice țară civilizată. Apoi, aceiași deputați încearcă să forțeze autoritățile electorale să nu activeze conform legii Găgăuziei, ci în conformitate cu legislația electorală a Republicii Moldova pentru a spori rata de participare și a împiedica desfășurarea alegerilor din 30 iunie ", a declarat șeful autonomiei.

Ea și-a exprimat încrederea că în actuala situație politică "ultimul cuvînt îl vor spune locuitorii Găgăuziei".

Irina Vlah și-a exprimat recunoștința față de toți participanții la protest pentru "poziția verticală de cetățean" și pentru că nu sînt "indiferenți față de viitorul autonomiei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?