X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Găgăuzia a început campania electorală de alegere a bașcanului autonomiei

18 feb. 2019,, 13:00   Politică
2306 0

În Găgăuzia a început astăzi oficial campania electorală pentru alegerea bașcanului (șefului) autonomiei (Gagauz Yeri) - exact cu trei luni înainte de ziua alegerilor, transmite Noi.md.

Despre aceasta a anunțat Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia, menționînd că decizia Adunării Populare a Găgăuziei "Cu privire la stabilirea datei alegerii Șefului (Bașcanului) Găgăuziei (Gagauz Yeri)" din 21 septembrie 2018 a fost publicată oficial în Monitorul Oficial ”Ekspres-Kanon” din 28 septembrie 2018. Potrivit prevederilor Codului electoral al Găgăuziei, anume publicarea oficială a hotărîrii dă startul începerii perioadei electorale.

Dar, prin derogare de la această normă a Codului electoral al Găgăuziei, prin decizia sa, Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a anunțat începutul perioadei electorale pentru alegerea șefului (bașcanului) Găgăuziei (Gagauz Yeri) din data de 18 februarie 2019.

CEC din Găgăuzia a aprobat planul calendaristic al campaniei electorale pentru alegerea șefului (bașcanului) Găgăuziei (Gagauz Yeri) și estimarea costurilor pentru organizarea și desfășurarea alegerilor.

Candidații, ca și pînă acum, au 60 de zile ca să treacă procedura oficială de înaintare din partea partidelor politice sau să obțină sprijin din partea grupurilor de inițiativă ale cetățenilor, să depună documentele la CEC din Găgăuzia, să colecteze semnături și să desfășoare o amplă campanie de agitație electorală.


Data oficială a înaintării candidaturii este 20 martie 2019.

CEC din Găgăuzia informează că în perioada electorală pentru alegerea șefului Gagauz-Yeri, va funcționa un Call-center.
Alegătorii vor putea obține informații despre caracteristicile înaintării și înregistrării candidaților pentru funcția de șef al Găgăuziei, despre secțiile de votare, despre procedura de votare etc.

Un apel la Call-center poate fi efectuat la un tarif obișnuit de pe telefonul fix sau mobil din orice localitate a UTA Găgăuzia.

Numărul de telefon al call-center este 0298 2-05-05.

Regimul de lucru al centrului de apeluri va fi anunțat suplimentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?