Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

În cîteva circumscripții uninominale vom avea alegeri parlamentare concomitent cu cele locale

19 iul. 2019,, 10:20   Politică
1891 0

În unele circumscripții uninominale vor fi organizate alegeri parlamentare concomitent cu alegerile locale generale programate pentru data de 20 octombrie curent.

Despre aceasta a declarat prim-ministra Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

„Vreau doar să spun că atunci cînd a fost adoptat acest model electoral mixt oamenii nu s-au gîndit ce se v-a întîmpla dacă un deputat ales pe circumscripții pleacă. Cine îi ține locul pînă la următoarele alegeri. Cîți bani se vor mai cheltui pentru a organiza aceste alegeri. Dacă mai pleacă și alți deputați. Evident că acum vom avea alegeri chiar dacă au fost colegi care au zis că ar trebui să meargă prevederile legii precedente”, a spus Maia Sandu.

Ieri, deputatul independent Viorel Melnic și-a depus mandatul. Melnic a fost ales deputat în circumscripția uninominală 48, care cuprinde orașul Slobozia și municipiile Bender și Tiraspol.

Alegeri parlamentare ar urma să se desfășoare și în alte două circumscripții unde au fost votați Maia Sandu și Andrei Năstase. Este vorba despre circumscripția 50 care cuprinde Europa de Vest și circumscripția 33 care include localitățile Codru, Durlești, Sîngera, Băcioi și Trușeni de pe lîngă Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?