Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

În ce țară se afla fugarul Vlad Plahotniuc

20 aug. 2021,, 10:30   Politică
3554 2

Vlad Plahotniuc se afla acum in Turcia, o spune procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care a declarat in cadrul unui briefing de presa ca Procuratura a cerut extradarea fostului lider PD din cateva țări:

"Noi am cerut extradarea domnului Plahotniuc din cateva țări si am primit raspunsuri intermediare. Noi continuăm investigatiile in privința domnului Plahotniuc si investigăm dosarul nu numai de pe teritoriul RM, dar si in afară Moldovei.

Se intreprind niște măsuri concrete legate cu urmarirea proprietatii lui si companiilor afiliate lui. Avem si succes, dar nu putem răspăndi informația. Avem diferite informații, și potrivit surselor secrete, el se află in Turcia."

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova in iunie 2019, dupa retragerea PDM de la guvernare. In octombrie 2019, Procuratura Generala a anunțat ca pe numele oligarhului au fost pornite două dosare penale și a fost dat in urmarire generală. In 2020, pe numele lui Plahotniuc au fost inaintate invinuri noi privind implicarea sa in frauda bancara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?