Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În ce țară ar putea fi deportat Plahotniuc

20 mar. 2020,, 08:15   Politică
6438 0

Dacă Statele Unite ale Americii vor decide să-l deporteze pe ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, nu este garantat că acesta va ajunge, într-un final, în Republica Moldova. Fostul democrat și deputatul grupului Pro Moldova Vladimir Cebotari a explicat că Plahotniuc poate alege un stat a cărui cetățenie o deține.

„Dumnealui poate să fie deportat în una din țările al căror cetățean este. Din presă am auzit că e cetățean al mai multor țări. Juridic, teoretic, așa înțeleg. Există o convenție, persoana deportată, dacă este cetățean al mai multor țări, este în drept să indice țara în care să fie deportată”, a declarat fostul ministru al Justiției Vladimir Cebotari, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Deputatul a mai spus că procedurile juridice de deportare sînt, de regulă, de lungă durată.

„În procedura judiciară nimeni nu poate spune niciodată cu ce se va termina. Asta e frumusețea actului de justiție, toate părțile sînt considerate egale și cîștigă cine are dreptate. Un înalt oficial din RM a spus că s-a solicitat de mai multe ori ca o persoană să fie extrădată în RM, dar a recunoscut că temeiuri nu sînt. Eu nu cunosc care este situația. Eu sînt informat din presă. Cum vor derula lucrurile nu putem să știm”, a spus Vladimir Cebotari.

Amintim că Ambasada SUA în R. Moldova a confirmat că Vlad Plahtoniuc este supus în prezent procedurilor administrative de deportare, precizînd însă că acestea „pot dura perioade semnificative”.


Menționăm că în presă s-a vorbit că Vlad Plahotniuc ar deține cetățeniile moldovenească, romînă și rusă.

La începutul lunii martie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, spunea că extrădarea lui Vlad Plahotniuc de către Statele Unite ale Americii este „destul de problematică”. Stoianoglo a spus atunci că a discutat subiectul cu ambasadorul SUA la Chișinău. „Trebuie să fim pregătiți la prima etapă, ulterior vom trece la următorii pași”, a menționat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?