Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

În ce scop SUA oferă Moldovei încă un milion de dolari?

22 apr. 2019,, 12:30   Politică
2601 5

Statele Unite intenționează să ofere Moldovei un milion de dolari pentru două programe privind sprijinirea drepturilor omului și libertăților fundamentale.

Potrivit RT, acest lucru este menționat în descrierea ofertei Biroului privind Democrația, Drepturile Omului și Munca al Departamentului de Stat al SUA, transmite Noi.md.

În special, ministerul intenționează să cheltuiască 500 mii dolari pentru un proiect care va contribui la creșterea responsabilității politicienilor față de alegătorii lor "pentru rezultatele muncii pe care au realizat-o", precum și 500 mii dolari pentru lucrul cu tinerii moldoveni.

"Biroul privind Democrația, Drepturile Omului și Munca al Departamentului de Stat al SUA deschide un concurs de propuneri pentru identificarea și implementarea unor instrumente care să permită cetățenilor să tragă la răspundere conducătorii locali pentru rezultatele muncii lor în conformitate cu promisiunile lor în campania electorală 2019", se spune în descrierea primului program.

În plus, SUA intenționează să consolideze cunoaștințele „tinerilor lideri“ ai Moldovei privind principiile de bază ale transparenței, responsabilității, participării civile în viața țării, drepturile minorităților, precum și cu privire la modul în care ei pot folosi acest lucru pentru a interacționa cu autoritățile locale. „Scopul Biroului privind Democrația, Drepturile Omului și Munca al Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului și a forței de muncă este de a oferi tinerilor (în Moldova -. RT) posibilitatea de a deveni forța motrice a schimbărilor sociale pozitive la nivel local și pentru a majora numărul tinerilor implicați activ în activități civice, care nu au legătură cu interesele oricăror partide politice ", se arată în document.


Potrivit unui cercetător al Institutului din SUA și Canada RAH, doctor în științe economice, Vladimir Vasiliev, Statele Unite lucrează cu tinerii din alte țări în speranța că acești tineri vor deveni actori-cheie în țările lor în cîțiva ani și, în acest caz Moldova este un exemplu clasic de acest tip de politică. Expertul consideră că partea americană, în acest mod, se poate baza pe formarea anumitor cercuri politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?