X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

În ce domenii îşi va extinde Moldova cooperarea cu Israelul?

19 dec. 2018,, 11:40   Politică
2282 0

Preşedintele Moldovei Igor Dodon a avut o întrevedere cu domnul Yuly-Yoel Edelstein, președinte al Knesset-ului Israelului, vorbind în cadrul acesteia pentru extinderea cooperării dintre cele două țări în diverse domenii, transmite Noi.md.

Potrivit informaţiilor oferite de Serviciului său de presă, şeful statului a remarcat activizarea dialogului interparlamentar moldo-israelian, ca fiind un cadru important al promovării şi dezvoltării contactelor dintre legislativele celor două state şi de valorificare a oportunităților de aprofundare a cooperării bilaterale RM-Israel.

Igor Dodon a apreciat evoluţia pozitivă pe plan economic şi social a Statului Israel

Israelul a pledat pentru intensificarea cooperării şi colaborării Moldovei cu partenerii israelieni, în special în asemenea domenii ca: turismul, servicii, agricultură şi înaltă tehnologie.

De asemenea, părțile au discutat despre alegerile parlamentare ce urmează să se desfășoare în Moldova pe data de 24 februarie. Președintele țării și-a exprimat interesul sporit pentru organizarea unui proces electoral liber și corect, în conformitate cu standardele internaționale.


Referindu-se la politica externă, şeful statului Igor Dodon a adus la cunoștința domnului Yuly-Yoel Edelstein detalii cu privire la strategia prezidențială de promovare a unei politici externe echilibrate atît în Est, cît și în Vest, în baza principiului constituțional de neutralitate permanentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?