X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

În ce condiții s-ar întoarce Veaceslav Ioniță în politică

27 mai. 2018,, 17:06   Politică
16868 0

Plecarea cu scîntei din politică în 2014 nu l-a descurajat pe fostul deputat PLDM, președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță.

Deși a fost exclus din partidul care l-a propulsat în politică, după lansarea unor acuzații fără precedent la adresa lui Vlad Filat, Ioniță susține că a plecat împăcat. În ce domeniu s-a regăsit după activitatea publică și în ce condiții ar reveni, fostul deputat a relatat într-un interviu pentru Noi.md.

Cinci ani de carieră politică fără regrete

Am plecat liniștit, a fost o etapă bună din viața mea. Cel mai mult mi-am dorit ca, după ce plec din politică, să pot merge pe drum și da mîna cu oamenii. Așteptările au fost mari la acea perioadă, mulți mă întreabă dacă nu regret. Răspunsul e nu! Au fost speranțe mari, unele s-au realizat, altele nu. S-a finalizat urît cu jaful bancar, cu toată criza în care a fost împinsă societatea noastră, dar au fost realizate și lucruri bune. Timpul nu a trecut în zadar, deci nu regret nimic din acei cinci ani.

În politică nu e loc de romantism


Caracterul meu este de așa natură, că atunci cînd am ceva de spus, o spun. Așa făceam și cînd eram în spațiul public. Plecarea mea din politică nu a însemnat plecarea din spațiul public. Oricum urmăresc tot ce se întîmplă în Moldova, nu stau indiferent. Cît privește întoarcerea mea: cred că în Moldova pot fi făcute lucruri mari. Unica diferență față de 2009, cînd am intrat în politică, atunci era un romantism prea mare, acum nu-l mai am, sînt mai calm și, dacă m-aș întoarce, doar în condițiile în care aș ști exact pentru ce mă întorc. Posibilitatea de a reveni nu este exclusă.

O persoană poate fi utilă oriunde s-ar afla

Cred că trebuie să fac ceea ce pot face mai bine. Am trăit pînă la politică, am trăit și după. Cred că o persoană poate fi utilă în ce loc ar fi. Aici, la IDIS „Viitorul” mă simt bine. Mai sînt și profesor la ULIM. Pentru mine întîlnirea cu studenții este o plăcere. Mă strădui să fiu prezent și în spațiul academic.

Despre afaceri

Am o afacere mică și acum, dar cred că profilul meu nu este de om de afaceri. Eu sînt mai mult pe segmentul de cercetare. Nu a fost un vis special ca să începem o afaceri cu orice țel. Împreună cu cîțiva prieteni, gestionez o afacere mică, dar asta îmi consumă 5% din timp. 90 la sută este dedicat cercetărilor economice. Prietenii mei din politică toți sînt cu afaceri, eu am fost mai altfel, și atunci, și acum.

Alte materiale din cadrul rubricii: "Demnitari de stat. Ieri și Azi" - găsiți aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?