X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În cazul unor alegeri anticipate partidele vor trebui să se așeze la masa de negocieri

8 mar. 2021,, 11:00   Politică
2862 6

Deși unii politicieni consideră că singura soluție pentru a ieși din criza guvernamentală în care s-a pomenit țara este organizarea alegerilor anticipate, analistul politic Ian Lisnevschi își exprimă îndoiala că problemele politice și economice vor fi depășite prin această metodă.

Opinia a fost expusă în cadrul emisiunii "ATITUDINI" de la Sputnik.

Potrivit lui, în cazul declanșării alegerilor anticipate, în viitorul Parlament ar accede trei-patru partide și niciunul nu va avea majoritate totală pentru a propune propriul candidat la funcția de prim-ministru.

"În viitorul Legislativ vor intra deputații din patru partide politice: PSRM, PAS, Partidul ȘOR și Partidul Nostru. În aceste condiții, partidele vor trebui să se așeze la masa de negocieri pentru a forma o alianță, fapt care va declanșa noi disensiuni în rîndul aleșilor poporului. Situația politică și economică nu se va îmbunătăți în asemenea condiții", a precizat interlocutorul.

Reamintim că în prezent se duce o luptă între majoritatea deputaților din Parlament și președintele Maia Sandu. Cea din urmă optează pentru alegeri parlamentare anticipate, iar majoritatea formată din PSRM și Pentru Moldova își doresc instituirea unui Guvern care ar putea gestiona criza pandemică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?