În cadrul unui forum, Maia Sandu a încercat să convingă tinerii să rămînă acasă

23 oct. 2022,, 17:30   Politică
2547 0

Astăzi, 23 octombrie, la Chișinău are loc Youth Forum 2022 la care a luat parte și președintele țării, Maia Sandu.

Șefa statului a discutat cu tinerii și a încercat să-i convingă să rămînă în R. Moldova și să lucreze aici, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

„Ce putem face ca Republica Moldova să fie o țară în care tinerii noștri să-și dorească să rămînă? Am încercat să găsim răspuns la această întrebare împreună cu participanții la cel mai mare forum dedicat tinerilor din țară, Moldova Youth Forum 2022. Putem reuși acest lucru doar dacă vom munci mult, onest și cu pasiune, și numai cu implicarea tinerilor.

M-am bucurat să cunosc tineri curioși și dedicați, care doresc să știe cum va fi promovată inovația și cum educația va deveni mai calitativă în țara noastră. Am discutat despre implicarea tinerilor în politică și despre cum să eliminăm impedimentele pentru cei care vor să devină funcționari publici.

I-am îndemnat pe participanții la forum să devină parte a procesului de transformare a țării. Pentru a construi un stat eficient, care lucrează pentru oameni și pentru a realiza acest lucru mai repede - avem nevoie și de energia, ingeniozitatea, spiritul civic și viziunea tinerilor noștri. Deși salariul unui funcționar public nu este foarte competitiv, munca în serviciul public reprezintă o șansă unică de a obține o experiență valoroasă la început de cale. Am promovat și vom continua să promovăm tineri care vor și pot să contribuie la dezvoltarea țării. Beneficiarii proceselor de transformare pe care le-am inițiat și ai integrării europene vor fi, înainte de toate, tinerii și ei trebuie să aibă un rol important în aceste procese”, a declarat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?