Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

În 12 localități din țară vor avea loc alegeri locale. Cînd se vor desfășura acestea

24 mar. 10:38   Politică
1780

La sfîrșitul lunii mai, în unele unități administrativ teritoriale, vor fi organizate alegeri locale noi, în pofida stării de urgență. Urmare a unui demers al Comisiei Electorale Centrale, deputații au aprobat un Proiect de Hotărîre, care prevede acest lucru.

Astfel, Hotărîrea Parlamentului nr. 41/2022 privind declararea stării de urgență a fost completată cu un articol, care prevede că ”prezenta stare de urgență nu afectează organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din primăvara anului 2022 în unele unități administrativ teritoriale”.

Drept rezultat, în 12 localități ale țării urmează să fie desfășurate alegeri pentru funcția de primar sau pentru o nouă componență a consiliului comunal.

Autorii proiectului susțin că modificarea Hotărîrii Parlamentului privind declararea stării de urgență este necesară, pentru a evita crearea unui blocaj în organizarea alegerilor locale noi.

Proiectul de Hotărîre a fost susținut cu votul a 85 de deputați și intră în vigoare la data adoptării.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав