Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Imunitatea parlamentară a lui Ilan Șor: Procuratura Generală va cere Parlamentului să tălmăcească legea

20 iul. 2021,, 21:37   Politică
3629 0

După mai multe polemici în cazul imunității deputatului nou ales Ilan Șor, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo a declarat că poziția procuraturii a fost deja expusă. Potrivit procurorului, nu este necesar de a cere în parlament în mod repetat ridicarea imunității lui Ilan Șor, cu toate acestea PG va merge în noul legislativ și va cere interpretarea legii.

”În cazul lui Ilan Șor nu este necesar de a-i ridica încă odată imunitatea. În același timp ținînd cont de complexitatea și rezonanța dosarelor, noi am decis ca după instaurarea noului Parlament noi vom adresa o solicitare pentru interpretarea normei procesual penale pe acest caz ca să-i fie ridicată imunitatea. (…) Parlamentul are atribuția și tălmăcirea legii și de obicei asta face Comisia juridică. Noi în privința lui Șor avem situație deosebită. Dacă Șor vine în țară el va fi reținut și transmis în judecată. El are mandat de arest. Noi avem cîteva dosare în privința lui. Un dosar la Curtea de Apel Cahul și cîteva dosare la PCCOCS și Procuratura Anticorupție. Șor este o persoană cheie în furtul miliardului. El a organizat. Noi în privința deputaților avem dreptul de a porni dosarul penal fără acordul nimănui, iar după pentru arestare avem nevoie de acordul parlamentului”, a declarat Stoianoglo. ​

Declarațiile au fost făcute de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, marți, 20 iulie, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune Național 4.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?