X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Iliescu: Normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din Moldova

5 dec. 2019,, 17:15   Politică
4558 2

Normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din Moldova și din alte țări vecine.

Această opinie a fost exprimată de primul președinte al noii Românii, Ion Iliescu, într-un interviu acordat TASS, transmite Noi.md.

"Sper că politicienii români vor înțelege că normalizarea relațiilor cu Rusia, pe lîngă comerț și schimburi culturale, va extinde capacitatea României de a participa la rezolvarea problemelor în țările vecine, inclusiv în Moldova și Ucraina, unde, bineînțeles, are interese”, a spus fostul șef al statului român.

El a menționat că astăzi relațiile dintre România și Rusia nici după un criteriu nu pot fi numite normale și satisfăcătoare.

„Pur și simplu politica externă a României trăiește în prezent un moment prost, îi lipsește perspectiva și imaginația. Normalitatea în relațiile româno-ruse reprezintă respectarea reciprocă, recunoașterea legitimității intereselor celeilalte părți, dacă acestea se află în limitele permise de comunitatea internațională. Eu nu sînt sigur că sancțiunile unilaterale vor da rezultate. Iar dacă acestea sînt doar demonstrative, pentru ca să nu ni se reproșeze că nu facem nimic împotriva Rusiei, atunci acesta este cinism, de care, în această situație internațională vagă, cînd ordinea de după război, instituțiile și tratatele se clatină sau sînt ignorate, noi nu avem nevoie deloc”, a declarat fostul președinte al României.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?