TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Iliescu: Normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din Moldova

Normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din Moldova și din alte țări vecine.

Această opinie a fost exprimată de primul președinte al noii Românii, Ion Iliescu, într-un interviu acordat TASS, transmite Noi.md.

"Sper că politicienii români vor înțelege că normalizarea relațiilor cu Rusia, pe lîngă comerț și schimburi culturale, va extinde capacitatea României de a participa la rezolvarea problemelor în țările vecine, inclusiv în Moldova și Ucraina, unde, bineînțeles, are interese”, a spus fostul șef al statului român.

El a menționat că astăzi relațiile dintre România și Rusia nici după un criteriu nu pot fi numite normale și satisfăcătoare.

„Pur și simplu politica externă a României trăiește în prezent un moment prost, îi lipsește perspectiva și imaginația. Normalitatea în relațiile româno-ruse reprezintă respectarea reciprocă, recunoașterea legitimității intereselor celeilalte părți, dacă acestea se află în limitele permise de comunitatea internațională. Eu nu sînt sigur că sancțiunile unilaterale vor da rezultate. Iar dacă acestea sînt doar demonstrative, pentru ca să nu ni se reproșeze că nu facem nimic împotriva Rusiei, atunci acesta este cinism, de care, în această situație internațională vagă, cînd ordinea de după război, instituțiile și tratatele se clatină sau sînt ignorate, noi nu avem nevoie deloc”, a declarat fostul președinte al României.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load