X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ilan Șor, obligat de instanță să aducă scuze publice unui om de afaceri

20 sep. 2019,, 10:30   Politică
3767 0

Ilan Șor a fost obligat de către instanța de judecată să aducă scuze publice unui agent economic pentru că l-a defăimat.

Mai exact, Șor a fost acționat în judecată de către SRL „Cariera Ivanos” și Iurie Nastas, proprietarul carierei de calcar de la Orhei.

Plîngerea s-a bazat pe mai multe declarații făcute de Șor în mass-media, care i-au lezat onoarea, demnitatea și reputația profesională a omului de afaceri, scrie bizlaw.md.

Litigiul a apărut după ce în octombrie 2016, Ilan Șor a declarat că „proprietarii carierei de calcar de la Orhei sînt niște nemernici care au furat poporul”.

„Cariera activează ilegal, terenul a fost atribuit agentului economic cu încălcarea normelor în vigoare în acel moment, condițiile contractului nu au fost respectate, iar agentul economic ce desfășoară activitate în cariere nu achită impozite și taxele respective la bugetul orășenesc. Aceștia sînt niște nemernici ce ilegal parazitează pe baza patrimoniului de stat”, a mai scris ulterior, Ilan Șor pe Facebook.


Adresndu-se în instanță, reclamanții au solicitat ca Ilan Șor să dezmintă, în mod public, personal, informațiile defăimătoare și false cu privire la activitatea lor. Astfel, în urma examinării cauzei, Judecătoria Chișinău a admis integral acțiunea și l-a obligat pe Ilan Șor să exprime scuze publice companiei „Cariera Ivanos” și lui Iurie Nastas și să dezmintă informațiile neveridice prin intermediul contului de Facebook publicînd următorul conținut:

„Eu, subsemnatul Ilan Șor, dezmint informațiile expuse de mine în sediul Judecătoriei Buiucani și difuzate de pagina web www.protv.md precum că proprietarii carierei de calcar au furat poporul. Acestea nu corespund realității și au fost expuse de mine fără substrat factologic. (..)Declar că am admis expunerea unor informații false, fără a le verifica, contribuind suplimentar în acest mod la ponegrirea imaginii dlui Iurie Nastas și a SRL ”Cariera Ivanos”.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?