COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ilan Șor nu va primi salariul de deputat

Ilan Șor nu va primi salariul de deputat

Comisia juridică numiri și imunități a emis un aviz consultativ pozitiv la demersul privind evaluarea activității deputatului Ilan Șor, care de mai bine de jumătate de an a dispărut din spațiul public.

Prin intermediul acestui demers, se solicită suspendarea achitării drepturilor salariale ale lui Ilan Șor pe motivul absenței nemotivate a acestuia de la activitatea parlamentară. Astfel, în urma acestui demers, deputatul fugar, Ilan Șor, va fi lipsit de salariu, indemnizații și compensații pentru că a absentat nemotivat din luna iunie și pînă în prezent, transmite Noi.md cu referire la ZdG.

Din iunie 2019, deputatul Ilan Șor nu a mai apărut în spațiul public, acesta fiind anunțat în căutare națională și internațională. Anterior, în presă s-a vehiculat că încă la 14 iunie, în ziua în care PDM a plecat de la guvernare, acesta ar fi părăsit R. Moldova cu un avion privat.


În iulie 2019, Procuratura Generală (PG) a anunțat că deputatul Ilan Șor, condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare într-un dosar de escrocherie, vizat în ancheta privind frauda bancară și figurant în Raportul Kroll, a plecat din R. Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, fără a trece controlul vamal sau cel de frontieră în perioada 14-17 iunie. PG a declarat că anchetează aceste circumstanțe în cadrul unei anchete deschise pentru trecerea ilegală a frontierei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load