X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ilan Șor, citat la Procuratură. Urmează să-și reconfirme declarațiile

8 iun. 2018,, 14:58   Politică
5431 12

Și-a făcut-o cu mîna lui. După ce ieri Ilan Șor a scris că îi punea bani în plic pentru ca Vlad Filat să îi transmită Maiei Sandu, procuratura vrea să-l citeze și să afle detalii.

Șor ar urma să depună un denunț prin care să-și confirme declarațiile cu propria semnătură.

Purtătorul de cuvînt al lui Șor deocamdată nu a oferit o reacție.

Postarea care ar putea să-l aducă pe Ilan Șor, din nou, în atenția procurorilor a fost publicată pe 6 iunie, pe pagina sa de Facebook. În ea, Șor a precizat că Maia Sandu ar fi primit bani în plic de la fostul prim-ministru, Vlad Filat, iar el ar fi fost cel care îi punea bancnotele. Momentul descris de Șor a trezit curiozitatea procurorilor care vor acum să-l citeze pentru a depune declarații în scris.

Vizavi de declarațiile acestuia pe pagina de socializare, el va fi citat citat de către Procuratura Anticorupție. Persoanei care face denunț sau plîngere i se explică răspunderea pe care o poartă în caz dacă denunțul este intenționat calomnios, apt pentru care acesta semnează declarația. Doar după respectarea acestei proceduri procuratura poate iniția o investigație”, susține Anastasia Mihalceanu, purtător de cuvînt, procuratura Anticorupție.

Dacă Ilan Șor va refuza să reconfirme declarațiile în fața procurorilor, aceștia spun că nu vor putea să continue cercetările. Juristul Ion Guzun, solicitat de TV8, vede în postarea făcută de Ilan Șor cel puțin două posibile infracțiuni.

Din ceea ce a postat dumnealui, cert dumnealui recunoaște că a dat unei persoane de demnitate publică, domnului Filat, la acel timp prim-ministru mită. Mai jos de acel text eu văd o vizibilă instigare la ură cu partea ce ține de anumite gînduri ale dumnealui. Acest lucru trebuie să fie investigat și pe latura penală, decît a considera că acesta este un discurs politic,” a specificat la telefon Ion Guzun, jurist CRJM.


Între timp, Maia Sandu a respins acuzațiile lui Șor și a adăugat că-l va ataca în instanță pentru defăimare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?