Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Grosu: "PAS poate găsi voturile necesare pentru introducerea integrării europene în Constituție"

23 mai. 2023,, 10:15   Politică
3190 3

În Parlament, vor începe discuțiile privind introducerea integrării europene în Constituția Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Legislativului, Igor Grosu.

Potrivit lui Igor Grosu, deși Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu are majoritate constituțională pentru a modifica Legea Supremă, voturile necesare ar putea fi identificate.

Grosu spune că unii deputați din opoziție și-ar putea tempera euroscepticismul după evenimentele majore de politică externă planificate pînă la sfîrșitul acestui an.

Una dintre prevederile rezoluției adoptate la finalul Adunării „Moldova Europeană” vizează modificarea Constituției Republicii Moldova pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea țării la Uniunea Europeană (UE).


Președintele Parlamentului spune că modificarea Legii Supreme în acest sens nu este o misiune imposibilă.

„Veți spune că nu sînt voturi, dar dacă te apuci de treabă, comunici, și pînă la urmă cred că și cei care mai erau sceptici, după Adunarea „Moldova Europeană” și după alte evenimente care urmează în acest an, vor deveni mai hotărîți și mai încrezători în parcursul nostru european. De aceea, nu este nimic imposibil”, a mai spus Igor Grosu pentru Radio Moldova, transmite IPN.

Președintele Parlamentului exclude, deocamdată, posibilitatea organizării unui referendum la subiectul eurointegrării, menționînd că cetățenii și-au expus clar la alegeri dorința de a fi parte a familiei europene.

4
0
0
1
44

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?