Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Igor Grosu: "O țară neutră are nevoie de un sistem de apărare puternic"

5 iul. 2023,, 09:00   Politică
3222 1

O țară neutră are nevoie de un sistem de apărare puternic, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, într-o conferință de presă comună, susținută, la Bruxelles, cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Înaltul oficial al Alianței a remarcat că NATO susține ferm dreptul Republicii Moldova de a-și decide propriul viitor fără interferență externă și în deplin pentru neutralitatea constituțională a statului.

„Prin dezvoltarea țării noastre contribuim și la securitatea în regiune, de aceea avem nevoie în continuare de tot sprijinul și toată expertiza din partea NATO, pentru a menține pacea în țara noastră și a ne întări capacitatea de apărare”, a spus Igor Grosu, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Șeful Legislativului a mai remarcat că în ultimul an cooperarea dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică s-au intensificat. Totodată, Mircea Geoană a salutat eforturile țării noastre de întărire a securității naționale precum și contribuția la securitatea euro-atlantică.

„Aliații NATO susțin integrarea europeană a Republicii Moldova, este cheia unui viitor prosper și mai stabil pentru cetățenii moldoveni. Republica Moldova se poate baza pe susținerea NATO”.


Mircea Geoană a mai spus „că așteaptă cu nerăbdare să-l primească pe ministrul de externe, Nicu Popescu, la Summit-ul NATO de la Vilnius de săptămîna viitoare.

4
0
0
2
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?