Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Igor Grosu nu mai are încredere în SIS: se informează din alte surse după „Cazul Musteață”

28 dec. 2021,, 15:15   Politică
2858 7

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, nu are încredere în Serviciul de Informații și Securitate (SIS), după avizele diferite date Parlamentului referitor la judecătorul CSJ Dorel Musteață. Declarațiile au fost făcute de către Grosu aseară, 27 decembrie, în cadrul unei emisiuni televizate, transmite NOI.md cu referire la Realitatea.

Pentru a face claritate referitor la situația cu cele două avize diferite, date de SIS, într-o perioadă scurtă de timp, Igor Grosu, afirmă că l-a îndemnat de Dorel Musteață să meargă în instanță de judecată unde să-și dovedească nevinovăția.

„Noi am avut două informații. Am rugat ca domnul Musteață să meargă în instanță și să-și demonstreze corectitudinea. El nouă ne-a prezentat niște avize. Noi i-am zis să meargă în instanță cel mai bine, unde să-și prezinte toate argumentele și să iasă onorabil din toată această situație”, a afirmat Igor Grosu.

Referitor la cele două avize oferite de SIS, unul dat pe cînd instituția era în subordinea Parlamentului, iar președintă a Legislativului era socialista. Zinaida Greceanîi, iar cel de-al doilea – cînd SIS este în subordinea Președinției, ambele acordate anul acesta, Igor Grosu, recunoaște că cel mai probabil avizele au fost eliberate de SIS în funcție de „culoarea politică, care e la Chișinău”.

„În acest caz da. A fost un aviz, pe cînd vicedirector SIS era am uitat cum îi spunea Gumeniuc, dat la începutul anului 2020, iar altul acum recent, în anul 2021. Este o problemă cînd o instituție, într-o situație spune una, iar în alta cu totul diferit. Asta dovedește faptul că în instituții încă trebuie de făcut curățenie, inclusiv la SIS. Astfel de informație, care legea te obligă să te uiți la ea sau cel puțin să o analizezi înainte de a lua o decizie, trebuie să o analizezi de două ori și chiar să te mai documentezi ulterior, să apelezi la internet, să mai întrebi și de altcineva”, a spus Grosu.


Întrebat dacă mai are încredere în SIS cînd procedează astfel, Igor Grosu, a declarat că „verifică deja de două ori informația primită de la instituție”.

„Nimic nu este suprem. Mai sînt și alte instituții în stat prin care noi încercăm să dublăm, să triplăm informația, să o verificăm și să o contrapunem ca să vedem dacă se confirmă ce spune prima sursă sau nu”, a conchis Grosu.

Amintim că, la sfîrșitul toamnei, cînd a fost numit judecător la CSJ, Dorel Musteață, de către Parlament, un fost deputat al Platformei DA, a publicat un document cu referire la Dorel Musteață și Nina Cernat, obținut de la SIS în perioada cînd era parlamentar. Actul scoate la iveală că, Dorel Musteață și soția sa, fiica și soacra ar deține patru autoturisme, șapte apartamente în municipiul Chișinău, cu suprafața totală de 421,4 metri pătrați, patru încăperi nelocative, inclusiv un local cu destinație economică, două case de locuit cu suprafețe de aproape 240 de metri pătrați, 17 terenuri agricole și altele.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?