X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Igor Grosu efectuează o vizită oficială în Republica Turcia

25 ian. 2023,, 09:50   Politică
2189 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Republica Turcia, în perioada 25 – 27 ianuarie curent, la invitația omologului său turc.

La Ankara, șeful legislativului va avea întrevederi cu Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Şentop și cu o delegație parlamentară turcă. Programul vizitei mai include întrevederi cu Ministrul Afacerilor Externe, Mevlüt Çavușoğlu, cu Ministrul Energiei și al Resurselor Naturale, Fatih Dönmez, cu Ministrul Comerțului, Mehmet Muș, cu Președintele Agenției Turce de Cooperare și Coordonare (TİKA), Serkan Kayalar și cu Președintele Uniunii Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB), Rifat Hisarciklioğlu. Oficialii vor discuta despre prioritățile agendei parlamentare, despre intensificarea schimburilor comerciale și a investițiilor turce în economia Republicii Moldova.

Cu ocazia vizitei în Republica Turcia, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, are planificată și o discuție cu reprezentanții comunității moldovenești la Ankara.

Șeful legislativului va fi însoțit de o delegație de deputați, membri ai Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia și ai Comisiei economie, buget și finanțe: Fiodor Gagauz, Radu Marian, Sergiu Lazarencu și Larisa Novac.

0
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?