Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Igor Grosu, despre revenirea fostului lider al PD: „Plahotniuc va reveni, cînd eu am să zbor pe lună”

6 noi. 2022,, 12:30   Politică
3618 2

Vladimir Plahotniuc se va întoarce în țară, dar și în politică, atunci cînd președintele Parlamentului va zbura pe lună. Așa a comentat Igor Grosu, recentele declarații ale fostului lider al PD, despre faptul că intenționează să revină pe scena politică de la noi. Șeful Legislativului susține că nu a avut timp să citească interviul lui Plahotniuc, dar nu crede că acesta ar vrea să revină acasă.

Fostul lider al democraților, fugarul Vlad Plahotniuc, a ieșit la rampă, acum, aproximativ o săptămînă. Într-un interviu pentru un site din Republica Moldova, acesta a spus că va reveni în politica moldovenească, dar nu oricum, ci ca un salvator.

Ex-liderul Partidului Democrat, care a fugit din țară în 2019, nu a precizat unde se află acum și cum va arăta la modul practic întoarcerea sa. Anunțul lui Plahotniuc venise, după ce, alături de Ilan Șor, el a fost inclus de SUA în lista de sancțiuni pentru acte de corupție.

Fostul lider PD este învinuit de procurori în dosarul „Fraudei Bancare”, de crearea sau conducerea unei organizații criminale, șantaj, escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari, fals în acte publice săvîrșit în interesul unei organizații criminale, confecționarea, deținerea și folosirea documentelor oficiale false - acuzații pe care, prin intermediul avocaților săi, - Plahotniuc nu le recunoaște.

Procurorii ar fi pus sub sechestru bunuri în valoare totală de peste un miliard de lei aparținînd lui Plahotniuc. Totuși, în cazul în care, acesta ar veni acasă, va fi întîmpinat cu cătușe, așa cum s-a întîmplat și cu fostul său coleg de partid, Vladimir Andronachi, susține Grosu.


Vladimir Andronachi a ajuns pe mîna autorităților din Republica Moldova, după ce a fost predat de către Serviciile de Securitate ucrainene, care l-au declarat persoană indezirabilă și l-au expulzat din țară, susțin procurorii. Vladimir Andronachi este bănuit de spălare de bani în dosarul „Metalferos”.

În luna septembrie 2021, procurorii anticorupție au descins cu percheziții acasă la fostul democrat. Acțiunile au avut loc în cadrul dosarului fraudei bancare, în care Andronachi este cercetat penal. Atunci, într-un mesaj expediat în adresa redacției, fostul deputat democrat a declarat că citația de primire a ordonanței i-a fost înmînată soției sale.

Andronachi a precizat pentru TV8 că ar fi fost pus sub învinuire la comandă politică. Acum două zile, avocatul său a declarat că Andronachi ar fi fost răpit din Ucraina și predat autorităților din Republica Moldova. El nu a vrut să ne spună de către cine a fost răpit fostul deputat democrat și controversatul om de afaceri. A menționat doar că Andronachi pledează nevinovat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?