Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Igor Grosu declară că UE ar face un mare serviciu Republicii Moldova, dacă ar decide sancționarea lui Șor și Plahotniuc

26 feb. 2023,, 11:00   Politică
5840 0

Uniunea Europeană ar face un mare serviciu Republicii Moldova dacă s-ar alinia, după modelul Statelor Unite și Marii Britanii, sancțiunilor împotriva oligarhilor care destabilizează situația în țara noastră.

Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Prime TV, scrie radiomoldova.md.

Oficialul precizează că în timpul întrevederilor cu parlamentari europeni au fost discutate mai multe aspecte privind solicitarea Chișinăului la Bruxelles de a impune sancțiuni persoanelor care ajută să destabilizeze situația politică din Republica Moldova.

„Am avut o întrevedere cu o reprezentativă a Parlamentului European. Le-am explicat situația politică și m-au întrebat cum ei pot ajuta în lupta împotriva oligarhilor care au dat mînă cu serviciile secrete ruse și încearcă să destabilizeze situația în Republica Moldova. Le-am spus și eu același lucru: cel mai bun lucru este să veniți cu un set de sancțiuni, după modelul SUA și al Marii Britanii, în raport cu cei doi indivizi, ne referim la Șor și Plahotniuc, și la cei care îi ajută”, a declarat speakerul Igor Grosu.

5
3
1
0
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?