Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Grosu, dă asigurări: Republica Moldova nu va adera la NATO

26 feb. 2023,, 10:00   Politică
4335 1

Republica Moldova nu va adera la NATO, însă ca și orice stat neutru trebuie să-și asigure securitatea, a susținut președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la Prime TV.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care mai multe voci susțin că ar exista pericolul pentru o escaladare a unui conflict dacă țara noastră ar adera la Alianța Nord-Atlantică, scrie radiomoldova.md.

„Dacă să spunem tranșant că asta se dorește sau se pune problema aderării Republicii Moldova la NATO sau nu. Nu, nu se pune această problemă. Legat de neutralitate. În condițiile actuale, ale războiului în proximitate, cînd pe lîngă hotarul nostru sau prin spațiul nostru aerian mai trece din cînd în cînd cîte o rachetă rusească, noi sîntem obligați să ne punem întrebarea foarte serios – cum ne protejăm spațiul nostru aerian? Ultima dată am fost nevoiți timp de o oră să ne închidem spațiul aerian, pentru că este vorba de securitatea aeronautică a cetățenilor noștri. Autoritățile din stînga Nistrului, să-i spunem așa cum este, sînt mult mai echipați decît armata națională”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

8
1
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?