COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Igor Grosu a discutat cu prim-vicepreședintele Parlamentului European

29 noi. 2021,, 15:17   Politică
1350 0

Președintele Parlamentului Igor Grosu a discutat cu prim-vicepreședintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Întrevederea a avut loc în marja vizitei de lucru pe care speakerul o întreprinde la Bruxelles, transmite Noi.md.

Igor Grosu i-a urat Robertei Metsola succes în cursa pentru alegerile președintelui Parlamentului European la care a decis să candideze.

Președintele Parlamentului a reiterat importanța cooperării strînse cu Parlamentul European pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și asigurarea unui proces ireversibil de democratizare a țării. În acest sens, demnitarii au convenit să valorifice întregul potențial al cooperării.

Speakerul a accentuat că Uniunea Europeană și-a demonstrat în nenumărate rînduri disponibilitatea de a ne sprijini în depășirea dificultăților prin asistență și expertiză, lucru pentru care țara noastră îi este recunoscătoare.

Au fost exprimate asigurări că Parlamentul European va ajuta în continuare Republica Moldova să implementeze cu succes agenda europeană asumată. ”Noi sîntem determinați să demonstrăm că legile și reformele adoptate sînt în beneficiul cetățenilor”, a menționat în context Președintele Parlamentului.


La finalul întrunirii, Igor Grosu a lansat o invitație prim-vicepreședintei Parlamentului European să vină într-o vizită oficială la Chișinău.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X