Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Igor Grosu a cutreierat sudul țării: Cu cine s-a întîlnit

22 aug. 2022,, 17:01   Politică
3087 0

„Ascultăm oamenii și venim cu soluții pentru o viață mai bună”. Cu un asemenea mesaj își începe președintele Parlamentului, Igor Grosu, o postare pe pagina sa de Facebook, astăzi, 22 august, unde relatează despre vizita de lucru din weekendul trecut, pe care a avut-o în Sudul țării.

Președintele Parlamentului anunță că a vizitat în weekend satele Văleni, Slobozia Mare și orașul Cahul, unde a avut discuții cu locuitorii, antreprenorii și primari acestor localități, transmite realitatea.md.

„În acest weekend am avut mai multe discuții cu locuitori, antreprenori, primari din satele Văleni, Slobozia Mare și din orașul Cahul. Raionul Cahul a fost selectat în proiectul național „Satul European” și va putea face investiții de circa 85 de milioane lei, dintre care la Slobozia Mare și Văleni vor merge aproape 8 milioane lei pentru termoizolarea școlii și utilarea unui atelier de țesut covoare. Avem mult de lucru pentru a dezvolta toată țara, însă, treptat, Guvernul va continua să dea bani pentru proiecte bune care-și propun să îmbunătățească viața oamenilor”, se arată în postarea de pe Facebook, a lui Grosu.

În cadrul întrunirilor avute cu localnicii și administrația publică, șeful Legislativului a fost informat despre „o problemă, care trebuie urgent rezolvată”.


„O problemă urgentă care trebuie rezolvată sînt alunecările de teren despre care am vorbit cu primara satului Văleni, Silvia Știrbet, și cu cetățenii ai căror case sînt afectate. Am convenit că urmează să meargă în regiune o comisie specializată pentru a face evaluările necesare și a veni cu o soluție cît mai rapid. Am discutat cu oamenii despre măsurile de susținere a populației și antreprenorilor anunțate de Guvern, despre compensațiile la gaz acordate iarna trecută și despre faptul că vom ajuta la plata facturilor și în acest an. Oamenii cunosc despre ajutorul acordat de Guvern pentru populație. Statul trebuie să fie alături de cetățeni, mai ales în timpuri atît de grele ca acestea. Asta vom continua să facem. Chiar în perioada următoare vom avea o ședință extraordinară a Parlamentului la care vom vota rectificări la bugetul de stat și vom veni cu noi ajutoare și majorări pentru moldoveni”, mai scrie speakerul.

La finalul vizitei de la Sudul țării, Igor Grosu, a trecut și pe la Rezervația Naturală „Prutul de Jos”, motiv pentru care îndeamnă cetățenii să viziteze locurile pitorești, dar și să le promoveze la nivel internațional.

„Desigur, aflîndu-mă acolo, am avut bucuria să vizitez Rezervația Naturală „Prutul de Jos”, vestită în toată lumea și recunoscută de Rețeaua Mondială „UNESCO”, precum și Muzeul de Istorie și Etnografie din Slobozia Mare. Dacă sînteți în căutare de locuri minunate, mergeți neapărat acolo, promovați turismul local și povestiți-le prietenilor de peste hotare despre frumusețile Republicii Moldova”, conchide Grosu.

Precizăm că, în ultimele luni, Igor Grosu, în weekenduri vizitează localitățile, unde se întîlnește cu cetățenii, antreprenorii și administrația publică locală.

Amintim că, deputații se află în vacanță, după finisarea sesiunii de primăvară-vară, la sfîrșitul lunii iulie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?