Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Igor Grosu a avut o întrevedere cu delegația Comisiei pentru dezvoltare a Parlamentului European

17 iun. 2022,, 18:00   Politică
2060 0

Președintele Legislativului, Igor Grosu, s-a întîlnit cu membrii delegației Comisiei pentru dezvoltare a Parlamentului European, aflați într-o vizită la Chișinău.

Discuțiile dintre oficiali s-au axat pe procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, consecințele războiului din Ucraina și gestionarea crizei refugiaților.

”Apreciem susținerea pe care Parlamentul European o acordă statului nostru. Noi rămînem ferm atașați proceselor de integrare europeană”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De asemenea, Speakerul Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat în gestionarea crizei refugiaților. ”De la începutul războiului, peste 474 000 de refugiați au intrat pe teritoriul Republicii Moldova și, în prezent, țara noastră găzduiește în jur de 80 de mii de cetățeni ucraineni, care au fugit din calea războiului. Totodată, sîntem și grav afectați din punct de vedere economic și social de acest conflict”, a adăugat șeful Legislativului.

În perioada 15 – 17 iunie, o delegație a Comisiei pentru dezvoltare a Parlamentului European se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?