Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon va fi audiat astăzi la Procuratură

29 dec. 2021,, 11:20   Politică
2700 7

Update 11:33 // Igor Dodon a venit la Procuratură și este audiat în aceste momente de procurori.

11:20 // Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, este așteptat, astăzi, la Procuratura Generală pentru a fi audiat în dosarul Energocom.

Inițial, el a fost citat pentru ziua de luni, 27 decembrie, însă, pe motiv că nu se afla în țară, avocatul fostului șef al statului a solicitat o amînare, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Procuratura Generală a inițiat în luna septembrie urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme criminale în procesul de import a energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporții deosebit de mari.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA,,Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara țării, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 dolari SUA, echivalentul a 123 957 916 lei.


Potrivit materialelor, schema implementată le-ar fi permis persoanelor implicate să delapideze banii statului prin metoda majorării neîntemeiate a prețului de achiziție a energiei electrice și însușirii diferenței de preț.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?