COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon va discuta cu Vladimir Putin despre renegocierea creditului rusesc

Igor Dodon va discuta cu Vladimir Putin despre renegocierea creditului rusesc

Președintele țării, Igor Dodon, susține că Moldova va putea evita o criză bugetară dacă Guvernul va rămîne în funcție. Șeful statului a declarat, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova, că menținerea stabilității bugetare va fi posibilă și datorită creditului pe care Guvernul de la Chișinău îl va renegocia cu Federația Rusă.

Igor Dodon a menționat că urmează să discute acest subiect în cadrul unei întrevederi de lucru cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, la 24 iunie, la Moscova, unde a fost invitat să particie la Parada dedicată 75 de ani de la Victoria asupra fascismului. Șeful statului a reiterat că partea moldovenească mizează foarte mult pe renegocierea creditului rusesc, anulat de Curtea Constituțională la solicitarea PAS,PPDA și grupului Candu.

”Sper că vom semna creditul cu Rusia și sper că Parlamentul va vota în unanimitate pentru acest acord. Avem nevoie de acești bani pentru proiectele de infrastructură”, a spus președintele.


Potrivit informațiilor prezentate de șeful statului, în primele trei luni ale acestui an, veniturile la bugetul de stat au crescut cu 18% în comparație cu aceiași perioadă a anului trecut, în aprilie încasările au scăzut cu 50%, iar în mai – cu 20%.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load