TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Igor Dodon și soția sa, la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei (FOTO)

Peste 2000 de invitați au participat la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei. Printre invitați a fost și președintele Igor Dodon la braț cu soția sa, Galina Dodon.

Şeful statului a fost îmbrăcat în frac, iar prima doamnă a purtat o rochie lungă gri-metalic.

Împăratul Naruhito şi-a proclamat oficial ascensiunea la tron în prezenţa a peste 180 de demnitari străini, transmite agerpres.ro.

Proclamarea s-a desfăşurat în Sala Pinilor (Matsu no ma), cea mai elegantă din Palatul Imperial din Tokyo, în prezenţa unui grup restrîns, ceilalţi invitaţi rămînînd în sălile anexe. Împăratul s-a aflat în Takamikura - o înaltă structură octogonală, cu bogate decoraţiuni aurii şi negre, plasată pe o estradă şi drapată cu perdele violet. În interior era un jilţ pe care suveranul nipon nu s-a aşezat însă în niciun moment al acestui ceremonial. Împăratul nipon a avut în pavilion două dintre cele trei comori sacre - o sabie şi o piatră preţioasă. Acestea împreună cu o oglindă din bronz formează comoara imperială a Japoniei. Imediat alături s-a aflat tronul împărătesei Masako, de dimensiuni puţin mai mici.

Ceremonia a durat aproximativ 30 de minute şi a fost însoţită de gonguri.


Cei peste 2.000 de invitaţi au stat în picioare în timpul discursului susţinut de împăratul Naruhito şi al mesajului de felicitare prezentat de premierul nipon, Shinzo Abe. Ceremonia s-a încheiat cu salve de tun.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load