X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon se pregătește de întîlnirea cu Angela Merkel

30 ian. 2018,, 17:50   Politică
4626 4

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va efectua în martie-aprilie o vizită în Germania, unde intenționează să se întîlneascăcu cancelarul RFG Angela Merkel.

Șeful statului a comunicat acest lucru într-un interviu, acordat postului de televiziune RTVi, transmite NOI.md.

Răspunzând la întrebarea jurnalistei referitor la motivul, pentru care idolul său politic este președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și nu un alt politician de pe arena internațională, cum ar fi Angela Merkel, Igor Dodon, a răspuns că nu a avut ocazia să o cunoască pe cancelarul Germaniei.

"Pînăcînd nu am făcut cunoștință cu Merkel oficial, dar sper că în viitorul apropiat o vomface. Planific în martie-apriliesă vizitez Germania. Am fost invitați. Vom face cunoștință și vom vedea...", a spus Igor Dodon.

El a recunoscut că calitățile personale ale lui Vladimir Putin îl impresionează foarte mult și-i insuflă un profund respect, el apreciază înalt la Putin faptul că președintele rus conduce cu succes țara, a reușit să le redea încrederea cetățenilor în viitor, să-i facă să fie mîndri de țara lor și că el a făcut multe fapte bune pentru regiune și pentru întreaga lume, în general.


Unii experți din Moldova consideră că viitoarea vizită a lui Igor Dodon în Germania ar putea fi legată de discutarea unei noi viziuni a reglementării transnistrene, din perspectiva Rusiei, potrivit unui model pe care-l va fi sprijini Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?