Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor

24 sep. 2020,, 10:24   Politică
1951 1

Președintele țării, Igor Dodon, este personalitatea politică din țara noastră, care se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor. O arată datele sondajul sociologic „Vox Populi, septembrie 2020 -Situația sociopolitică din Republica Moldova în ajunul alegerilor prezidențiale”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Peste 33 la sută din respondenții deciși au spus că au cea mai mare încredere în Igor Dodon, iar pe locul doi s-a clasat Maia Sandu cu 21,3%. Liderul ”Partidului nostru”, Renato Usatîi, se bucură de încrederea a 9,5 la sută din cetățenii deciși, în timp ce președintele Platformei DA, Andrei Năstase - de 8,7%. În clasamentul încrederii se regăsește și liderul PP ”Șor”, Ilan Șor - cu 6,6%.

Alți 4,3% din respondenți au declarat că au încredere în primarul general al Capitalei, Ion Ceban, iar 3,4% - în premierul Ion Chicu. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, se bucură de încrederea a 3,1% din cetățeni.

La coada clasamentului încrederii din partea populației se situează fostul democrat Andrian Candu. Doar 1,2 % din respondenți au declarat că au încredere în actualul deputat Pro-Moldova.

Ancheta sociologică a fost desfășurată, în perioada 6-22 septembrie, pe un eșantion de 1189 de respondenţi, cu o eroare maximală de 3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?