X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Igor Dodon se așteaptă la proteste după 11 iulie

2 iul. 2021,, 21:22   Politică
3363 13

Cu nouă zile rămase pînă la alegerile parlamentare anticipate, agenția de știri RIA Novosti, entitate media controlată de stat în Rusia, a publicat un interviu realizat cu Igor Dodon.

În interviu, liderul PSRM susține că în diaspora de vest se pregătește fraudarea rezultatelor scrutinului parlamentar, transmite Știri.md cu referire la replicamedia.md.

Totodată, Dodon nu exclude că în urma alegerilor din 11 iulie la Chișinău ar putea fi organizate proteste în masă.

„În ceea ce privește falsificarea acestor alegeri, cred că cel mai mare risc de falsificare există în Occident, în diaspora. Putem vedea că la această etapă se pregătește transportarea organizată a alegătorilor.

Se fac încercări de a nu admite observatorii noștri de monitoriza în acele secții de votare în care cetățenii noștri sînt cei mai activi. Mă refer la Germania, Italia, Anglia și Franța.


Desigur, vom delega observatorii noștri peste tot. La alegerile prezidențiale aceștia au fost presați în mod masiv prin intermediul rețelelor sociale, iar unii dintre ei s-au retras.

Atunci cînd nu există reprezentanți ai tuturor concurenților acolo, avem o situație în care un alegător votează în cîteva secunde, ceea ce este imposibil din punct de vedere fizic.

Am ținut cont de experiența anului trecut, am apelat la partenerii noștri internaționali pentru ca aceștia să furnizeze, pe cît posibil, observatori internaționali pentru a reduce riscurile falsificării de către diaspora occidentală”, a declarat Dodon pentru presa rusă.

De asemenea, liderul PSRM spune că formațiunea pe care o conduce este gata să-și scoată susținătorii în stradă, în cazul în care BECS va obține un scor bun, iar scrutinul nu va fi recunoscut de Curtea Curtea Constituțională.

„Sînt sigur că vor exista proteste. Este posibil să fie organizate și acum, nu știu cît de masive, mulți sînt nemulțumiți de creșterea prețurilor, de exemplu fermierii.

(...) Dacă vom cîștiga aceste alegeri și se va încerca să nu fie recunoscute de Curtea Constituțională de buzunar, atunci nu vom avea de ales decît să ieșim și să ne apărăm victoria, altfel susținătorii noștri nu ne vor înțelege. În acest caz, cu siguranță vom ieși în stradă”, a mai adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?