Igor Dodon salută demisia membrilor Curții Constituționale

Igor Dodon salută demisia membrilor Curții Constituționale

Preşedintele ţării, Igor Dodon, salută decizia membrilor Curții Constituționale a Republicii Moldova, prin care au anunţat că demisionează, relatează Noi.md.


Potrivit lui Dodon, această  hotărîre, un pic întîrziată, a fost "unica rezonabilă în conjunctura actuală, dar și una mult așteptată nu doar la nivel național".


Acum, spune şeful statului, organele însărcinate cu numirea judecătorilor (Parlamentul, Guvernul şi Consiliul Superior al Magistratului) urmează să demareze în regim de urgență procedurile aferente numirii judecătorilor Înaltei Curți.


"Numirea noilor judecători constituie un obiectiv de importanță deosebită în lumina ultimelor evenimente naționale, dar și a aprecierilor exprimate de partenerii externi. Astfel că, acest exercițiu urmează a fi axat exclusiv pe criteriile integrității, profesionalismului, ireproșabilității și nu în ultimul rînd, cel al obiectivității.


Exprim încrederea în faptul că, noua componență a Curții Constituționale va fi una independentă, va realiza nobila misiune de a garanta supremaţia Constituţiei, se va supune numai Legii Supreme și va exclude cu orice preț influențele politice și jocurile de culise", a declarat Igor Dodon.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load