Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Igor Dodon s-a întlnit cu Johannes Hahn. Despre ce au discutat

16 feb. 2019,, 14:30   Politică
2773 1

În cadrul vizitei de lucru la Munchen, preşedintele ţării, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, comunică Noi.md.

În cursul dialogului, Igor Dodon a discutat chestiuni cu privire la extinderea relațiilor de colaborare în domeniile de interes comun, precum și a stabilirii unui dialog eficient a Republicii Moldova cu partenerii din UE.

"Am mulțumit pentru sprijinul și asistența financiară acordată de UE țării noastre în realizarea mai multor proiecte, în special, din domeniul educațional, social și cultural.

În altă ordine de idei, am discutat despre situația actuală din RM și alegerile parlamentare. Am menționat că alegerile parlamentare trebuie să se desfășoare cu respectarea standardelor internaționale și în strictă conformitate cu legislația RM: în mod democratic, deschis și transparent. Am subliniat faptul că viitorul și perspectivele de dezvoltare ale Republicii Moldova depind în mod direct de rezultatul acestor alegeri.

Am reiterat faptul că relațiile cu Uniunea Europeană trebuie să fie în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova. Totodată, am adus la cunoștință domnului Johannes Hahn, obiectivul strategic al instituției prezidențiale care constă în edificarea unei politici externe echilibrate între Est și Vest și respectarea cu strictețe a statutului constituțional al neutralității permanente, poziție împărtășită de majoritatea populației RM și de partenerii externi. Moldova nu trebuie să prietenească cu cineva împotriva cuiva, iar relațiile cu UE nu trebuie să fie în detrimentul relațiilor bune cu Federația Rusă", a declarat şeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?