Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Igor Dodon s-a întîlnit cu președintele Adunării Parlamentare a OSCE

22 ian. 2019,, 13:10   Politică
2223 0

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Președintele Adunării Parlamentare a OSCE, Gheorghi Țereteli. Cei doi oficiali au discutat mai multe chestiuni cu privire la politica internă și cea externă a țării noastre.

O atenție deosebită a fost acordată situației legate de campania electorală parlamentară, ce se desfășoară în Moldova, fiind menţionate unele particularități ale acesteia.

"Am anunțat despre decizia de a nu candida în campania electorală și de a mă concentra asupra realizării sarcinilor strategice ale statului și asigurării unei conlucrări eficiente ale instituțiilor de stat după alegeri.

De asemenea, am subliniat că decizia Guvernului de a deschide secții de votare în străinătate fără a lua în calcul numărul cetățenilor RM în țările respective, poartă un caracter discriminatoriu.

Totodată, am salutat faptul că regiunea transnistreană va avea două mandate în viitorul Parlament, ceea ce poate fi considerat drept un pas spre o reprezentare mai largă a regiunii în organele de conducere și administrare publică în viitor", a scris şeful statului pe Facebook.


În încheierea discuției, Igor Dodon a adresat mulțumiri Adunării Parlamentare pentru bunele relații de colaborare stabilite cu țara noastră și a menționat susținerea pe care o acordă Misiunea OSCE în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?