X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Igor Dodon s-a întîlnit cu Franco Frattini. Despre ce au discutat

27 mar. 2018,, 11:20   Politică
4104 0

Preşedintele ţării, Igor Dodon, şi reprezentantul special al Preşedinţiei Italiei în OSCE, Franco Frattini, au avut o întrevedere la Chişinău, relatează Noi.md.

În cadrul întîlnirii, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe marginea mai multor subiecte importante, printre care şi tematica reglementării conflictului transnistrean.

"Am exprimat recunoștință pentru atenția Italiei acordată Republicii Moldova în contextul exercitării Președinției sale în OSCE. Cu o deosebită plăcere am remarcat decizia ministrului afacerilor externe al Republicii Italiene de a numi un reprezentant special pentru Republica Moldova la un nivel atît de înalt. În cadrul întrevederii, am făcut un schimb de opinii pe marginea tematicii reglementării conflictului transnistrean. Am subliniat circumstanțele benefice pe care le generează perspectivele reluării consultărilor politice privind procesul de reglementare în formatul „5+2”", a scris şeful statului pe o reţea de socializare.

Totodată, Igor Dodon spune că şi-a exprimat satisfacția vizavi de progresul realizat în noiembrie 2017, pe marginea celor 5 probleme din pachetul „8 puncte”, propuse la 4 ianuarie 2017 în cadrul întrevederii cu liderul transnistrean.

"Partea moldovenească sprijină necesitatea realizării celor 8 puncte și va depune tot efortul pentru realizarea tuturor prevederilor stipulate în Declarația Comună CMAE OSCE, adoptată în decembrie 2017, la Viena. Am reiterat disponibilitatea de a dezvolta relații foarte strînse cu Președinția Italiană a OSCE, menţionînd experiența bogată a Republicii Italiene privind aspectul funcționării eficiente a teritoriilor descentralizate", a adăugat Dodon.


În final, preşedintele ţării a reconfirmat disponibilitatea pentru activizarea dialogului la diferite nivele pe marginea măsurilor de consolidare a încrederii în domeniul securității și dezvoltării unei cooperări reciproc avantajoase în această regiune a Europei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?