Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon s-a întîlnit cu Alexandr Lukașenko: Despre ce au discutat

20 iun. 2019,, 20:16   Politică
2881 0

Preşedintele ţării, Igor Dodon, întreprinde o scurtă vizită de lucru în Republica Belarus.

În cursul întrevederii cu Alexandr Lukașenko, cei doi oficiali au discutat un spectru larg de chestiuni ce țin de relațiile bilaterale și am constatat dezvoltarea dinamică a acestora la toate nivelurile, pe parcursul a 27 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

"Am menționat, în special, interacțiunea permanentă dintre șefii de stat și de guvern ale țărilor noastre, a președinților de parlamente, precum și a cercurilor de afaceri. De asemenea, am subliniat faptul că în anul 2018, s-a desfășurat cea de-a XIX-a ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-belarusă pentru cooperare comercial-economică. Sunt convins că noul Guvern al Republicii Moldova va acorda o atenție prioritară dialogului cu Republica Belarus.

În context, am discutat despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor comerciale. Republica Belarus, în continuare rămîne printre cei mai mari parteneri comerciali ai țării noastre: în anul 2018, relațiile comerciale între statele noastre au ajuns la valoarea de 215 milioane de dolari, dintre care exportul mărfurilor moldovenești în Republica Belarus a constituit peste 87 de milioane de dolari. Am subliniat interesul părții moldovenești privind aprofundarea cooperării în domeniul industriei și al investițiilor precum și majorarea exporturilor de produse agroindustriale din țara noastră.

De asemenea, i-am relatat liderului belarus despre schimbările semnificative din viața social-politică din țara noastră, în special, despre obținerea unui larg consens național dintre cele două forțe politice importante. Consensul intern și susținerea internațională oferă Moldovei o posibilitate extraordinară pentru dezvoltarea economică și stabilirea unei politici externe echilibrate în baza intereselor naționale ale țării", a declarat preşedintele ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?