Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Igor Dodon rămîne în arest la domiciliu

21 iun. 2022,, 19:45   Politică
2479 0

Igor Dodon va petrece încă 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată după solicitarea corespunzătoare a procurorilor.

Politicianul, învinuit de corupere pasivă, îmbogățire ilicită, trădare de Patrie și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal, continuă să pledeze nevinovat. El califică dosarul drept unul politic.

„sînt trei blocuri de argumente a procuroilor. Se referă la unii martori care sînt oponenți politici, care m-au criticat. Al doilea s-au referit la faptul că locuiesc într-o casă cu soția și al treilea de ce discut cu voi. Adică discut cu presa. Cred că este o încălcare a libertății de exprimare”, a declarat Dodon.

Dodon a mai precizat că vor ataca acestă decizie la Curtea de Apel Chișinău.

Fostul președinte a fost citat ultima dată la Procuratură pe 17 iunie, iar soția sa – pe 16. Socialistul a aflat atunci despre solicitarea de a se prelungi măsura preventivă în privința sa, iar fosta primă doamnă a primit învinuirea de complicitate la îmbogățire ilicită și a primit interdicția de a părăsi țara.


Dodon a fost reținut pe 24 mai, după mai bine de opt ore de percheziții la domiciliul său și a persoanelor interpuse. De asemenea, a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu. Pe 26 mai politicianul a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar pentru fratele Galinei Dodon s-a dispus arestul preventiv și plasarea în penitenciar pentru aceeași perioadă.

Procurorii susțin că circa 100 de file anexate la dosar, care conțin probe. Conform lor, dacă vina socialistului va fi demonstrată, acesta ar putea petrece 20 de ani în pușcărie.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?