X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un nou eveniment va avea loc în Chișinău, consacrat Anului Ștefan cel Mare

2 apr. 2018,, 16:31   Politică
3652 3

Astăzi, 2 aprilie, preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții grupului de inițiativă privind organizarea Forumului Etniilor din Republica Moldova, în contextul Anului Ștefan cel Mare şi Sfînt, informează Noi.md.

La ședință au participat președintele Comisiei pentru relații interetnice din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova, Elena Beleacova, și conducători ai comunităților republicane: ucraineană, rusă, găgăuză, bulgară, azeră, belarusă, greacă.

Forumul va avea loc pe 21 aprilie 2018, la Palatul Republicii, sub patronajul președintelui Republicii Moldova. Organizatorii Forumului sînt Comisia pentru relații interetnice din cadrul Consiliului Societății civile de pe lîngă Președintele Republicii Moldova, în colaborare cu conducătorii organizațiilor etnoculturale republicane și teritoriale.

"Am menționat că tema principală a Forumului – păstrarea și dezvoltarea statalității Republicii Moldova, care este casa comună pentru reprezentanții tuturor etniilor ce conlocuiesc în ea – este una deosebit de actuală pentru țara noastră. Mi-am exprimat încrederea că organizarea unor astfel de evenimente contribuie la deșteptarea în conștiința întregului popor al Moldovei, indiferent de apartenența etnică, a sentimentului de unitate, coeziune, fermitate și curaj de a riposta oricăror riscuri, decizii și acțiuni menite să afecteze statalitatea Republicii Moldova", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?