X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Igor Dodon l-a invitat cu o vizită în Moldova pe preşedintele Azerbaidjanului

3 sep. 2019,, 17:30   Politică
2488 0

Moldova și Azerbaidjan intenționează să extindă cooperarea în sfera comercială și cea economică.

Acest lucru a fost declarat în cadrul unei întîlniri de lucru dintre președintele Moldovei, Igor Dodon, şi Ambasadorul Azerbaidjanului în țara noastră, Gudsi Osmanov, transmite Noi.md.

Cei doi interlocutori au discutat cele mai importante chestiuni ce țin de relațiile bilaterale, inclusiv cooperarea în domeniul comercial-economic. Ei constatat cu satisfacție că în Moldova funcționează 130 de întreprinderi cu capital azer, însă au menționat faptul că potențialului existent nu este valorificat la justa valoarea și au optat pentru activizarea dialogului în toate domeniile de interes reciproc.

În mod separat, a fost examinat aspectul ce ţine de colaborarea în domeniul social și umanitar dintre țările noastre. În acest context, liderul moldovean a exprimat recunoștință părții azere pentru disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova și, în special, Autonomia Găgăuză.

Astfel, cu suportul Fundației „Heydar Aliyev” sînt la etapa de finalizare lucrările de construcție a Centrului de creație pentru copii din Ceadîr Lunga. Realizarea proiectului a devenit posibilă datorită înțelegerii personale cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, în anul 2017.


În finalul întrevederii, preşedintele Moldovei a transmis prin intermediul Ambasadorului Gudsi Osmanov o invitație în adresa dlui Ilham Aliyev de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova pe parcursul trimestrului IV al anului 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?