X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Putin cu Ziua Victoriei

8 mai. 2019,, 17:59   Politică
3940 3

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a transmis un mesaj de felicitare președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cu ocazia celei de-a 74-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Potrivit președintelui, ziua de 9 mai este sacră prin faptele de arme și de muncă ale buneilor, taților și mamelor noastre care au suportat cu mult curaj toate ororile și cruzimea războiului timp de 1.418 zile, transmite Noi.md

„Vă rog să acceptați sincerele mele felicitări cu ocazia aniversării a 74-a a Marii Victorii. Am toată convingerea că luminoasa amintire a paginilor eroice din istoria noastră comună va rămîne pentru totdeauna în inimile oamenilor. Ne închinăm cu smerenie în fața memoriei celor căzuți în luptă cu dușmanul viclean, aducînd nemărginite mulțumiri tuturor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au salvat lumea de obscurantismul fascist, pentru curajul și eroismul lor fără seamăn de care au dat dovadă pe cîmpurile de luptă, în detașamentele de partizani și în spatele inamicului, și pentru încrederea lor neclintită în Patria lor", scrie în mesaj.

Potrivit lui Dodon, biruința în Marele Război pentru Apărarea Patriei este izbînda unui popor unit și bine închegat.

"Din păcate, lecțiile celui de-Al Doilea Război Mondial nu au fost învățate de toți. În zilele noastre, cînd în multe țări istoria războiului este falsificată de dragul conjuncturii politice iar evenimentele din acei ani sînt puternic denaturate, este mai important ca oricînd ca adevărul despre război să fie transmis din generație în generație. Stimate Vladimir Vladimirovici, în această zi de sărbătoare, vă doresc din tot sufletul, Dumneavoastră și poporului rus prieten, un cer pașnic, unitate, concordie, mult bine și prosperare. Calde felicitări și urări de bine tuturor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei", a conchis Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?