X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Igor Dodon: Investigațiile în dosarul miliardului – ”bule de săpun”

25 feb. 2020,, 09:10   Politică
5141 22

În ultimii cinci ani practic nu s-a făcut nimic pentru a identifica persoanele vinovate de furtul miliardului din sistemul bancar din Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

”În realitate s-a făcut foarte puțin. O bună parte din căile pe care s-a pornit și dosare, sînt false. Sînt bule de săpun intenționat pregătite pentru ca statul să piardă”, a declarat Dodon.

În opinia președintelui, investigarea furtului miliardului este o adevărată provocare pentru actualul Procuror General, Alexandr Soianoglo, transmite Noi.md cu referire la stiridinmoldova.md.

”În primul rînd el nu avea cu cine lucra. Acum pune oamenii cu care poate să lucreze. Noi am avut o ședință la acest subiect”, a declarat Dodon.

Președintele s-a arătat convins că în cel mai apropiat timp cetățenii vor vedea lucruri concrete în acest mare dosar.


”Cred că vom vedea lucruri concrete chiar în următoarea perioadă”, a menționat președintele.

Igor Dodon a ieșit recent cu inițiativa prezidențială prin care se propune scutirea cetățenilor de plata datoriei pentru miliardul furat din sistemul bancar. Astfel, o parte din creditul de 20 de miliarde de lei va fi achitat din profitul Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?