COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon: Investigațiile în dosarul miliardului – ”bule de săpun”

Igor Dodon: Investigațiile în dosarul miliardului – ”bule de săpun”

În ultimii cinci ani practic nu s-a făcut nimic pentru a identifica persoanele vinovate de furtul miliardului din sistemul bancar din Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

”În realitate s-a făcut foarte puțin. O bună parte din căile pe care s-a pornit și dosare, sînt false. Sînt bule de săpun intenționat pregătite pentru ca statul să piardă”, a declarat Dodon.

În opinia președintelui, investigarea furtului miliardului este o adevărată provocare pentru actualul Procuror General, Alexandr Soianoglo, transmite Noi.md cu referire la stiridinmoldova.md.


”În primul rînd el nu avea cu cine lucra. Acum pune oamenii cu care poate să lucreze. Noi am avut o ședință la acest subiect”, a declarat Dodon.

Președintele s-a arătat convins că în cel mai apropiat timp cetățenii vor vedea lucruri concrete în acest mare dosar.

”Cred că vom vedea lucruri concrete chiar în următoarea perioadă”, a menționat președintele.

Igor Dodon a ieșit recent cu inițiativa prezidențială prin care se propune scutirea cetățenilor de plata datoriei pentru miliardul furat din sistemul bancar. Astfel, o parte din creditul de 20 de miliarde de lei va fi achitat din profitul Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load