X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Igor Dodon, întîlnire cu conducătorii băncilor comerciale din RM

19 iul. 2019,, 16:00   Politică
2564 1

Preşedintele ţării, Igor Dodon, am avut o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din ţara noastră, comunică Noi.md.

Într-o postare pe Facebook, şeful statului că această întîlnire nu înseamnă nimic altceva decît " o continuare a șirului de întrevederi pe care le-a avut săptămîna curentă cu reprezentanții sindicatelor și a mediului de afaceri în vederea identificării problemelor existente în domeniile respective și a soluțiilor de depășire a lor".

"Am subliniat rolul sectorului bancar pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi a climatului investiţional și am remarcat că Președinția alături de Executiv și Parlament este determinată să depună toate eforturile pentru a elimina barierele din calea dezvoltării acestui sector important.

În mod aparte m-am referit la necesitatea luării unor măsuri concrete pentru a îmbunătăți imaginea țării noastre pe plan internațional, afectată după scandalurile legate de spălările de bani, furtul miliardului, etc.

Consider oportună în acest sens organizarea în toamna anului curent a unui forum, cu participarea unor profesioniști cu renume la nivel internațional, conducătorilor instituțiilor financiare internaționale și a unor grupuri bancare cu renume, pentru a comunica mediului internațional despre reformele recente din acest sector.


De asemenea am vorbit despre modificările la politica fiscală, riscurile pieței financiare nebancare, viziuni privind cadrul regulatoriu pentru sectorul financiar, implementarea programului e-executor, aplicarea Legii 308 cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor, tranzacțiile suspecte și multe altele.

Am îndemnat participanții la discuție să înainteze Președinției propuneri și inițiative pentru a fi examinate și promovate în Parlament spre adoptare.

Am menționat că drept rezultat al discuției de azi și a comunicării ulterioare, care va fi una permanentă, este elaborarea și promovarea unor politici de consolidare a sistemului bancar, precum și de sporire a rolului acestuia în dezvoltarea economică a țării", a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?