Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Igor Dodon împreună cu soția sa, Galina, au vizitat Complexul Memorial din Israel

17 dec. 2018,, 16:10   Politică
2577 1

Președintele Moldovei, Igor Dodon, împreună cu prima doamnă, Galina Dodon, în timpul primei, de după anul 2004, vizite oficiale a șefului statului moldovenesc în Israel, au vizitat Complexul Memorial „Yad Vashem” dedicat memoriei a șase milioane de evrei uciși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în Germania și țările europene ocupate , informează Noi.md.

În cadrul ceremoniei oficiale, cei doi au depus o coroană de flori la piatra comemorativă și la Focul Veșnic în memoria victimelor Holocaustului. De asemenea, preşedintele Moldovei a înscris un mesaj în Cartea Memoriei.

Igor Dodon a menționat că tragedia poporului evreu a avut loc și pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane și cele române, care au exterminat zeci de mii de evrei.
„Consider că Holocaustul este o lecție pentru întreaga omenire, care ne demonstrează importanța menținerii păcii. Așa ceva nu trebuie să se repete!”, a subliniat preşedintele Moldovei.

După vizita la Complexul memorial „Yad Vashem”, prin intermediul paginii sale oficiale din reţeaua de socializare, el a reamintit că la 26 noiembrie 2015, Parlamentul Moldova a adoptat decizia de a declara ziua de 27 ianuarie drept Zi de comemorare a victimelor Holocaustului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?