Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Igor Dodon, faţă-n faţă cu noul ambasador al SUA în Republica Moldova

2 noi. 2018,, 15:00   Politică
2763 4

Astăzi, 2 noiembrie, președintele ţării Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare de la noul ambasador agreat al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan.

Șeful statului a declarat că în cadrul dialogului, aceştia au vorbit despre relaţiile moldo-americane, situația politică internă și externă, aprofundarea cooperării comercial-economice.

”Am menționat faptul că SUA este un partener strategic important pentru Republica Moldova cu care avem relații de colaborare foarte bune în toate domeniile. Pînă în prezent, între țările noastre avem semnate 89 acorduri bilaterale de interes comun. Totodată, am remarcat că raporturile comercial-economice se dezvoltă dinamic. În Moldova activează cu succes peste 400 de întreprinderi cu capital american, dar există un potențial enorm în acest sens care trebuie valorificat pe deplin. Am mulțumit pentru asistența de peste 1,4 mld. de dolari, acordată de SUA în perioada de independență a Republicii Moldova. Am reiterat că țara noastră trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să avem relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, reieșind din interesul nostru național. Mi-am exprimat convingerea că vizita consilierilor mei la Washington, preconizată pentru săptămîna viitoare, se va solda cu rezultate positive”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

La final, președintele Igor Dodon i-a urat noului Ambasador al SUA în ţara noastră succes, asigurîndu-l de susţinere deplină și deschidere pentru dialog.

Amintim că, Dereck J. Hogan a fost numit recent în calitate de ambasador al SUA în R. Moldova, după ce mandatul precedentului ambasador al SUA la Chișinău James Pettit a expirat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?